Prehrana

Slatki kolač od mrkve

Slatki kolač od mrkve

07 rujan 2017

Želite li sočan ,sladak kolač onda je glavni sastojak za njegovu pripremu MRKVA!! Mrkva je zdrava namirnica koja nam je dostupna kroz cijelu godinu. Niskokalorična je i bogata hranjivim tvarima. To je razlog više da isprobate ovaj vrlo ukusan, sočan, zdrav i jednostavan recept.

Sastojci za pripremu kolača:

  • 1 kg očišćene mrkve
  • 200g zobenih pahuljica
  • 40 g bodylab whey 100 okus vanilije
  • 3 žlice pirovog brašna
  • oko 7 dcl vode ili malomasnog mlijeka
  • 20g kakaa
  • 2 cijela jaja
  • 1 mala žlica cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • bodylab greens
  • po želji dodati umjetno sladilo,stevija ili natren

 

Priprema:


Od kilograma mrkve odvojiti 2 te ih nožem za guljenje naribati na trakice te posložiti u silikonski kalup kojeg nije potrebno mazati uljem niti posipati brašnom.

 

 

Upravo iz tog razloga su savršeni za pečenje kolača.
Ostatak mrkve izmiksati u blenderu ili sjeckalici uz dodatak vode da bi se mrva pretvorila u kašicu.
Stavite sve u dublju posudu za miksanje te dodajte sve ostale navedene sastojke za pripremu ove slastice.

 


Izmiksajte sve mikserom da se sastojci sjedine te istresite u kalup, a zatim ga stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite.
Nakon 40 minuta provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Ako smjesa ostaje zalijepljena za nju morate ga još malo peći.
Gotov kolač istresite na kuhinjsku krpu te ga ostavite da se hladi.
Imate li djecu koja ne vole mrkvu znajte da ju neće niti osjetiti u kolaču. Mrkva je sama po sebi jako slatka, a iznimno sočna.
Nadam se da ćete ga pojesti brzinom kaoi mi haha..


U slast želi vam Goga!

Autor: Gordana Ević

WEB SHOP

Vrhunski i kvalitetni dodaci prehrani. Za narudžbe iznad 600kn besplatna dostava. Mogućnost plaćanja karticama, internet bankarstvom-bankovnom doznakom ( uplatnicom) i pouzećem

Izdvojeni proizvodi

Kupujte s povjerenjem

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija