Dodaci prehrani

Svrha konzumacije kazeina kod sportaša

13 travanj 2018
Kazein je mliječni protein, a u sportu se najčešće koristi u kombinaciji s whey proteinom. Proteinska suplementacija služi povećanju mišićne mase, kao i definicije i tonusa. Prema tvrdnjama korisnika mliječnih proteina, također je od pomoći pri gubitku masnoća.   Sličnost kazeina i wheya je velika, a radi se o aminokiselinama koje pomažu mišićnoj sintezi proteina. Kazein u želucu stvara svojevrsnu želatinoznu...
»više detalja

L-karnitin kao dodatak prehrani

10 travanj 2018
L-karnitin je prirodna supstanca uključena u metabolizam masnih kiselina, a nastaje u ljudskom tijelu pomoću aminokiselina i to lizina i metionina te uz pomoć vitamina C, B3 i B6 i željeza. Njegova uloga je omogućavanje prijenosa masnih kiselina kroz mitohondrijsku membranu u mitohondrijsku matricu. Tako se razgrađuju masti i stvara energija iz pohranjenih rezervi masti. U nedostatku l-karnitina oksidacija masnoća i proizvodnja energije...
»više detalja

Abeceda aminokiselina

23 ožujak 2018
Aminokiseline imaju neizostavnu ulogu u gradnji bjelančevina (proteina). U bjelančevinama ljudskog organizma nalazimo dvadeset vrsta aminokiselina pri čemu 12 ljudski organizam proizvodi u optimalnoj količini. Ostatak od 8 aminokiselina nazivamo esencijalnima te ih ljudski organizam nije sposoban sam sintetizirati. Stoga ih je neophodno unositi pravilnom prehranom i dodacima prehrani. Osim kao potpora treniranju i razvoju mišićne...
»više detalja

Glutamin: upotreba, doziranje, imunitet i ostale funkcije

05 prosinac 2017
Glutamin je aminokiselina koju tijelo prirodno (samo) proizvodi. Njegova sinteza se uglavnom događa na mišićnoj razini počevši od još tri aminokiseline: arginina, ornitina i prolina. Glutamin se u farmaceutskoj proizvodnji dobiva iz izvora proteina biljnog ili životinjskog podrijetla. Sirutka i gluten (proteinski kompleksi sadržani u pšenici i drugim žitaricama) izvrstan su izvor glutamina. Iako pripada kategoriji neesencijalnih...
»više detalja

Energetski kolutići

30 lipanj 2016
Sastojci kokos maslac čokolada ( 70% udjela kakaa ) mljeveni orasi grožđice bjelanjci med   Priprema Rastopiti kokos maslac cca 2 žlice te zatim dodati 2 rebra čokokade sa 70% udjelom kakaa,3 žlice mljevenih oraha, malo grožđica, žlicu meda. Sve sastojke sjediniti te dodati u tekuće bjelanjke ( cca 2 šalice ), a zatim u smjesu zamiješati zobene pahuljice kako biste dobili gušću smjesu. Istresite...
»više detalja

WEB SHOP

Vrhunski i kvalitetni danski Bodylab dodaci prehrani; proteinella, bodylab, bodylab whey 100, bodylab bcaa, bodylab kreatin, bodylab zero topping, kikiriki čokolada crunch, bodylab kazein, bodylab bodymin, bodylab omega 3, vitamini

Izdvojeni proizvodi

Kupujte s povjerenjem

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija